Divera Lab - LogoDivera Lab

Cică site-ul are o secțiune
„despre mine”...

Când a sosit momentul să scriu „despre mine” mi-am dat seama că nu știu exact de unde vine orientarea mea spre preparate naturale, holistice.

Gândindu-mă mai bine, tot timpul mi-au fost dragi și am învățat foarte ușor ceea ce ținea de plante, de denumirea lor și încadrarea în familie și specie, de compoziție chimică și relațiile dintre acestea și efectele lor.
Nu e întâmplător că unele lucruri „se leagă” mai bine în mintea noastră, doar că, în vremea aceea nu eram obișnuită să mă observ, să înțeleg cum și de ce se întâmplă lucrurile în jurul meu

În cadrul Facultății de Farmacie, la fel, mi-a plăcut foarte mult botanica, daaaaar, am mai descoperit ceva: tehnologia farmaceutică, specialitate la care am început și un doctorat. După terminarea facultății, am lucrat în industria farmaceutică și anume pe partea de prepare medicamente. Întoarsă la facultate, în cadrul studiilor doctorale, am aprofundat pasiunea pentru preparate farmaceutice predând partea de tehnologie farmaceutică anului III.

Un eveniment din viața personală m-a determinat să renunț la studiile doctorale și să îmi îndrept atenția asupra familiei, rămânând în continuare să lucrez în farmacie de circuit deschis.  Acum, îmi dau seama cât de mult a însemnat fiecare experiență și cum absolut toate își au locul lor potrivit.

Activitatea din fabrica de medicamente mi-a adus vaste cunoștințe despre GMP (good manufacturing practice) ceea ce mă ajută să lucrez corect și responsabil.  Experiența din timpul doctoratului mi-a adus multă dezvoltare pe partea de interacțiune cu oamenii și provocarea de a învăța să mă fac cât mai bine înțeleasă când exprim ceva.

Partea de muncă în farmacie comunitară, m-a adus mai aproape de oameni, de nevoile lor, am reușit să văd ce nu este acoperit de oferta farmaceutică. Dacă sunt ascultați, pacienții își deschid sufletul și poți identifica nevoi dincolo de durerea fizică.

Dar, cel mai important factor, pe lângă cele enumerate mai sus, a fost momentul când am hotărât că vreau să găsesc altfel de soluții pentru îmbunătățirea situației fiului meu. Atunci am înțeles că alături de partea fizică și anume simptomatologia tratată atât de superficial și „protocolizat” mai avem ceva de care să ținem cont și anume partea emoțională.

Atunci a fost momentul când, în căutările mele, am descoperit aromaterapia. Mi s-a părut fascinantă lumea uleiurilor esențiale (doar face parte din domeniul de interes pe care îl manifestam fără să știu, încă din liceu) și am început să aprofundez, să caut surse de informare, să particip la seminarii și congrese și să asociez aceste uleiuri cu uleiuri vegetale (cu proprietăți absolut minunate) rezultând preparate speciale.

Astfel, punând cap la cap toate experiențele, am pus bazele unui laborator unde prepar produse ce deservesc nevoi reale. Fiecare preparat își are propria poveste de la care a plecat. Prepar totul manual, în loturi mici, astfel încât produsele să fie întotdeauna proaspete, fără adăuga decât minimul necesar de conservanți.

Despre Divera Lab

Am creat produsele laboratorului nostru îmbinând cunoștințele de botanică, farmacognozie, tehnică farmaceutică și cosmetologie dobândite în timpul facultății de farmacie cu informațiile acumulate după terminarea studiilor universitare, unde, nu am mai ținut cont de reguli, de etichete, și am ales să studiez doar ce îmi aducea satisfacție și o mai bună înțelegere a mediului înconjurător și a sinelui.

În urmă cu vreo 5 ani am auzit prima dată despre noțiunea de „cosmetică inteligentă” și mi-a atras atenția. Acest tip de cosmetică folosește în totalitate ingrediente funcționale astfel încât nici un ingredient nu este „de umplutură” ci are principii active.

Preparatele cosmetice și remediile naturale personalizate, pot susține procesele de vindecare atât al afecțiunilor cutanate cât și al altor tipuri de afecțiuni (sprijină circulația sângelui, respirația, digestia, ameliorează durerile). Acestea sunt amestecuri de uleiuri vegetale, cu proprietăți bine definite și alese în funcție de acestea, ingrediente active naturale și extracte de plante cu un real efect terapeutic, alături de uleiuri esențiale pure, organice, ce vin să înnobileze preparatul final, potențând efectul celorlalte ingrediente și aducând în plus elemente care depășesc sfera fizicului și ating sufletul și psihicul utilizatorului. Un exemplu este amestecul ce sprijină digestia bebelușilor care prin compoziția lui calmează atât burtica bebelușului cât și psihicul tinerei mame care aplică uleiul.
DermAtop - Hair Regen - Nail Repair
Am ales să folosesc ingrediente care să aducă pe lângă efectul lor nutritiv, hidratant, cicatrizant și o mare bucurie sufletească, fiind preparate fără teste pe animale, în cea mai mare parte provenite din agricultură sustenabilă, organică, presate la rece, nedezodorizate și nealbite cu substanțe chimice. Ambalajele folosite sunt din sticlă sau ceramică (cu foarte puține excepții, de exemplu loțiunea pentru protecție solară deoarece sunt plaje pe care nu sunt acceptate recipiente de sticlă) total reciclabile, fiind înscrisă în programul de reciclare responsabilă. De asemenea, pungile noastre din hârtie sunt confecționate din materiale reciclate în proporție de până la 85%.

Pe lângă produsele proprii, am ales să aducem în magazinul nostru și alte produse, ecologice, de nișă, produse de mici antreprenori, care se adresează sănătății. Cred cu tărie că ne putem îmbunătăți calitatea vieții și a sănătății aducând în alimentația și îngrijirea noastră zilnică produse de calitate superioară, vii, făcute cu drag și atenție, astfel încât să se păstreze toată energia materiei prime.
Cred cu tărie că ne putem îmbunătăți calitatea vieții și a sănătății aducând în alimentația și îngrijirea noastră zilnică produse de calitate superioară, vii, făcute cu drag și atenție, astfel încât să se păstreze toată energia materiei prime.
Copyright © 2024 - Medicago S.R.L.
Made with
by edgeFlow design
storecartmagnifierchevron-downmenu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram